Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

vineri, 25 decembrie 2009

MITUL VESNICII REINTOARCERI

MITUL VESNICII REINTOARCERI
Filosofii, de-a lungul istoriei filosofiei, au elaborat o serie de concepte si sisteme privind dezvoltarea.Unul dintre acestea este si Mitul vesnicii reintoarceri al lui Splengler.
Imaginati-va ca ati porni dintr-un punct si, continuind a merge, dupa o vreme, v-ati intoarce exact in aceelasi punct. Un cerc inchis. Din perspectiva unei asemenea viziuni, nu extista practic nici o dezvoltare, ci doar v-ati iluzionat cum ca ati fi progresat!
Exact acest lucru s-a intimplat in societatea romaneasca de dupa Revolutie. Sigur ca, unii s-au imbogatit, altii au saracit, unii au crezut ca au puterea si controlul, dar ei nu au evoluat! Mentalul si fiinta lor launtrica se intorc necontenit de unde au plecat... Averi facute peste noapte, fara fundamentul (evolutia sufleteasca, spirituala) absolut necesar oricarei constructii. De aci, milionarii de carton! O minte desteapta si un suflet cinstit si curajos, adica aristocrat, si toti acesti “baroni”, “moguli” vor disparea ca si cind n-ar fi fost! De ce? Pentru ca in actiunile si aspiratiile lor ei se intorc doar acolo de unde au plecat...
Pentru a sparge acest cerc vicios trebuie palma sfinta, vorba, dragului meu, Dan Puric. Altminteri, Romania e pierduta, se invirte, ca oaia beata aproape pe loc, pina va cadea lesinata sau moarta!!!
De aceea, n-avem voie sa mai lasam tara si vietiile noastre pe mina celor ce iubesc pe Spengler, ci sa-i dam pe ei pe mina lui “Spengler”, adica sa-i facem pe acesti ametiti, ca sa ma exprim eufemistic, sa redevina ceea ce fusera ei inainte de Revolutie, ca tot iubesc ei atita mitul vesnicii reintoarceri!
PS. Nu stiu ce faceau ei inainte dar, am auzit cum ca Becali schimba valuta. Un boschetar! Acum... stim cu totii! Si probabil ca lucrurile stau cam asa cu mai toti dintre ei!