Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

marți, 29 iunie 2010

Subspecia

Subspeciile, despre care Dan Puric ne-a vorbit de-atitea ori, nu se afla doar in Parlamentul Romaniei, nu sunt doar securistii si comunistii cu gusile lor groase, cu burtile lor, cu scurtele lor de piele si celular la ureche. Nu! Ne putem lovi sau ne pot lovi oriunde; unde nici nu gindesti!
Unii se pretind artisti, altii analisti politici sau economici, toti au un numitor comun: cum sa ne prosteasca, cum sa ne pacaleasca profitind de mila noastra sau\si frica, in functie de subspecia respectiva. Omul cinstit, omul care nu-si faureste un ideal de viata din a fraieri pe seamanul lui, este fireste victima preferata. Cel putin pentru un timp, mai lung sau mai scurt...

Am avut oroarea de-a fi un inocent participant la cea mai dezgustatoare demonstratie de perversitate si parvenitism din cite mi-as fi putut imagina!
Cu cit subspecia e mai ticaloasa, cu atit ea va incerca din rasputeri sa para mai cultivata, mai indiferenta si mai lovita pe nedrept de soarta, plingindu-se cum ca ar duce o cruce, nu-i asa, atit de nemeritat de grea... Cersetorii de la metrou sunt cu mult mai onesti!

Cum poate mintea umana inventa, cum poate creierul acestor termite construi scenarii, a scrie pagini folosind, drept limbaj cultivat, citatele unor scriitori de valoare, dar uitind sa puna si ghilimelele de rigoare... Aruncind in articole tot soiul de abstractiuni folosite pina la abuziv care, desi obosesc, il farmeca totusi pe bietul cititor? Cum sa pretinzi ca esti exact ceea ce nu esti? Cum sa insisti zi si noapte intr-o minciuna pe care sa ai obraznicia de-a o trimbiti tuturor?

Astia sunt ca apa: umbla peste tot, se baga peste tot, spumega cu ferocitate in „adevarul” creat de ei, pina te intrebi: Schizofrenie? Mitomanie? Escrocherie? Cum se numeste boala de care subspeciile astea sufera? Ca trebuie sa fii intr-adevar bolnav ca sa gindesti, sa doresti si sa pui in practica o dementa de genul acesta!

Romania sufera de o timpeala bazata pe snobismul cel mai regretabil si minciuna omniprezenta si constant folosita. Orice limbric se viseaza un intelectual si orice ticalos, om cinstit!

Schilodirea sufleteasca a omului, produsa de comunisti mai intii, apoi de catre ailalti de venira dupa, este un neant pentru care nu stiu cine ar putea fi pedepsit vreodata!
Si aci, in America, omul se viseaza mai bun decit este, dar in Romania nu este vorba doar de o iluzie care poate face viata mai respirabila, ci de-o boala ce se extinde necontenit si nu-i chip s-o opresti sau sa-i te impotrivesti!


PS. Mi-am amintit azi, cu o intensitate pe care n-as fi dorit-o, de ce am plecat din Romania. Si, pentru prima oara in anul acesta, imi pare bine ca am scapat de acesti indivizi carora Dan Puric le zice eufemistic: subspecii!