Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

marți, 6 aprilie 2010

Faptele bunicilor - pedeapsa nepotilor

Probabil ca niciodata n-am sa pun in scena "Romeo si Julieta" si asta pentru ca piesa cu pricina nu ma inspira, dar sa presupunem ca as pune-o... Pornind de la ideea ca teatrul este oglinda societatii, la scena balconului, Romeo n-ar avea sens si motiv sa se catere pe zid in balconul Julietei; as pune-o pe Julieta sa se coboare pina la Romeo si ar face sex, sau cum vreti sa-l numiti, acolo jos in brusturii gradinii, precum ciinii...
In obsesia lor absurda de-a fi emancipate, de-a fi ele cele care "vineaza", fata zilelor noastre se afla in cea mai penibila ipostaza a fiintei ei: aceea de victima care-si alege singura vinatorul.
Sa ne inchipuim cum un tigru frumos si lenes ar sta culcat cum numai felinele stiu s-o faca, iar caprioara s-ar duce de bunavoie, punindu-si gitul drept in gura fiarei, mindra peste masura de curajul ei... Tigrul ar privi-o spunindu-si parca: "uite-te la ea cit e de proasta!", in timp ce biata timpa s-ar fali cu stupiditatea ei: "priviti-ma cit de puternica si fara complexe sunt!" Tigrul o maninca, fireste, iar din ramasitele ei se va satura hiena...
Eu, sigur ca, vorbesc de caprioara cea inocenta... Si fiece fata fu macar o data o caprita, ca dupa ce tigrul sau hiena sau amindoua au tavalit-o binisor, biata caprioara se transforma in...in nimic!
Problema tineretului de azi este ca ei vor sa se maturizeze, sa devina adulti si sa fie independenti inainte de-a fi pregatiti efectiv pentru asta. Ei vor sa zboare mai inainte de-a le creste aripi. Unii n-au de ales, altii au de ales si aleg "libertatea". Ei, zburind foarte aproape de pamint, se lovesc napraznic de toate relele; se zbat in libertatea lor (care in cazul lor se numeste doar singuratate)ca intr-un carusel care or ii va ucide, or ii va mutila sufleteste. Pentru ca, cind nu e nimeni sa te sustina si sa te protejeze cu dragoste si intelegere, incepi sa accepti compromisul, iar compromisul, dragilor, e inceputul sfirsitului...
Asa se explica de ce o multime de femei par cu cel putin 10 ani mai batrine decit sunt si de ce o serie intreaga de barbati isi parasesc sotiile urmind calea unor ratacite...
Eu nu vorbesc din propria experienta, fiindca eu am avut noroc, dar cunosc numeroase cazuri de anormalitati de felul acesta.
De ce barbatii le prefera pe "fetite"? Fiindca responsabilitatea lor e egala cu zero. Cind vine ea copila si se ofera, se da inainte ca el sa-i ceara sau sa-si doreasca cu adevarat, raspunderea lui in raport cu "fetita" este nula. Ceva de genul: "o mai, ce o mai si apoi plec acasa!"
De ce a optat ea, femeia, pentru o asemenea "egalitate", mi-e greu sa inteleg?!
Eu nu-s adepta casatoriei, eu cred sincer ca o femeie trebuie sa fie pe picioarele ei si ca fericirea se gaseste in tine si nu trebuie sa fie neaparat in corelatie cu un "el" sau cu o "ea".
Va amintiti, voi ce-l citirati pe Dan Puric?
- "Pentru cine pictezi?
- Pentru oameni...
- Dar oamenii te vor dezamagi! Eu pictez pentru Dumnezeu!"
Asta nu inseamna ca sunt impotriva casatoriei sau a iubirii. Dar ce fel de iubire e aceea care te obliga sa faci atitea compromisuri?!
Va imaginati daca eu m-as fi maritat cu un batrin bogat? Cred ca mi-as fi pierdut mintile de durerea sufletului meu. Banii obtinuti, confortul material cistigat printr-un asemenea neant, m-ar fi distrus interior. Or fi si cazuri de iubire printre perechile astea penibile, dar ele sunt doar exceptia care, nu-i asa, intareste regula.
In realitate, ca sa ma intorc la ideea de calau-victima de la inceput, cauza pentru care fetele astea si-au pus partea moale la dispozitia lui cui da mai mult sau chiar pe gratis, prin urmare, cauza sta intr-un urias complex de inferioritate cu care aceasta tinerime s-a nascut. Parintii si bunicii lor le-au transmis genetic acestor copii toate frustrarile si compromisurile lor, iar ei le traiesc ca pedeapsa.
Caderea aceasta in abis a copiilor timpului nostru (a unora, fireste) este rezultatul categoric al faptelor "alor batrini". Ei au stat, au fost obligati sa stea in genunchi si sa fie umiliti, progeniturile lor accepta benevol si cu entuziasm batjocorirea!...
Lasitatea, frica, neputinta, rautatea, cruzimea, ticalosia bunicilor o platesc azi nepotii sau stranepotii lor! Si culmea, complet inconstient, cu "mindrie" si totala lipsa de respect fata de ei insisi.
Am auzit mai demult o gaina de asta de se da doamna: "Principiul meu e ca n-am principii!" Si era toata doar o fala, nefericita de ea!