Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

marți, 13 aprilie 2010

Crocodilul - animalul de serviciu

Citi ieri niste insemnari despre Nae Ionescu: elementul care-l diferentiaza pe om de animal este constiinta.
Opozitia dintre materie si constiinta a fost indelung comentata de mai toti filosofii. Cei materialisti sustinind suprematia materiei, filosofii idealisti (ca sa-i cuprind generic) facind apologia spiritului sau a constiintei. Definitii ale constiintei sunt numeroase, dar toate se sprijina pe spirit.
Ce este spiritul? Poate ca este suflet sau duh sau...
Haideti sa simplificam (iar pe cei ce stiu despre ce vorbesc ii rog sa ma ierte) si sa spunem: spirit egal suflet egal constiinta.
Se ridica intrebarea: oare animalele nu au suflet? Eu cred ca au! Si atunci, cum ar putea face ea, constiinta, diferenta dintre animal si om?
Pentru ca dragilor, constiinta nu e doar suflet, este sufletul ajuns la starea de gratie in care atinge absolutul, adica Divinitatea!
Daca-l vom parafraza pe Nae Ionescu, vom zice ca, desi toate creaturile lui Dumnezeu au suflet, Omul este insa singurul care are constiinta. Constiinta este, prin urmare, superioara sufletului, desi se trage din el!...

Si acum ajung unde am dorit: criminalul in serie are constiinta? Raspuns: nu! Are suflet, dar nu si constiinta, adica nu e OM, e animal!
Tortionarul are suflet? Da. Are el constiinta? Nu!
Pisica omoara iepurasul nu de foame, ci din "placerea"instinctiva de-a omori (il ucide si nici nu-l atinge ca sa-l manince, stiu din propria-mi experienta). Are ea, pisicuta, suflet? Are. (Si numai cei ce nu au animalute in casa ar putea sa ma contrazica)! Are ea constiinta? Pai nu, ca strig la pisica: "De ce l-ai omorit?", iar ea ma priveste: "Ce-ai soro cu mine, ce-am facut?" Pisica mea imi aduce mincare si eu nu stiu sa apreciez serviciul ei...
Tortionarul isi face job-ul lui, iar noi il numim criminal!... El nu e nimic altceva decit animalul de serviciu al unui anumit sistem social sau ideologic!
Dan Puric ii numeste pe flacai si pe toti ca ei - subspeci. El, OMUL nostru generos! Nici vorba de subspecie! Astia sunt chiar mai putin decit animalul!...

In concluzie: OMUL, creatia lui Dumnezeu, inzestrat cu putere creatoare, prin suflet ajunge sa-l intuiasca pe Dumnezeu si intuindu-l ajunge sa-l cunoasca, iar cunoscindu-l, sufletul lui devine constiinta.
Creatura maimutei (cu coarne) are suflet, ca la origine fu creat de Dumnezeu, de asemenea, dar pe drumul vietii lui si-a renegat Tatal cel adevarat si se transforma in maimuta cu suflet, dar necunoscindu-si si renegindu-si Tatal a ramas in regnul animal! El nu a vrut sa evolueze, el n-a vrut sa aiba constiinta (ca Omul), fiindu-i indeajuns doar sufletul. Drumul pina la dobindirea constiintei el nu-l parcurge pentru ca pentru el maimuta lui Darwin e mai mult decit el poate spera, decit poate el dori! Atita doar vrea: pozitia de animal! De la subnivelul lui, noi toti nu suntem altceva decit niste animale, tot ca el, si cum tigrul n-are nici o mustratre de constiinta omorind frumoasa, dulcea si nevinovata caprioara, nici animalul-om n-are nici o treaba daca ucide in bataie, in torturi cumplite un OM. Pentru el Omul nu e persoana, ci un alt animal-om IDENTIC SI EGAL cu el!

"Cucoana, eu nu sunt om, eu sunt Petrica al Valericai..."
Petre Tutea nu era animalul-om plin de drepturi, dar fara constiinta, adica fara Dumnezeu, ci o CONSTIINTA, adica o persoana a lui Dumnezeu!

P.S. Cine se cutremura de dorinta de-a studia si salva crocodilul? Discover, Animal Planet (le pusei special in engleza ca sa intelegeti mai bine ce voi pentru a va spune...) Pe ei ii intreseaza crocodilul!(Dan Puric). Adica cel mai scirbos si pervers animal: sta asa sub apa, fara sa-l vezi si cind caprioara sau un copil vine sa IA APA -element vital - el iese brusc si inghite, fiara spurcata, strobindu-l pe inocent in coltii lui ticalosi!
Daca spunem: crocodil egal comunist, securist, tortionar, nemernic, vom avea imaginea clara a realitatii!
Si cine e ingrijorat foarte de viata crocodilului? As fii putut pune posturile alea TV si in franceza, rusa, ba chiar si in romana...

Sa luam aminte: n-avem dreptul sa ne induiosam de crocodil (chiar cu lacrimi in ochii lui de bestie), ca el nu s-a induiosat, nu se induioseaza si niciodata n-o va face!!!