Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

duminică, 3 ianuarie 2010

OMUL URIT: UN SOBOLAN

In fiece zi sunt tot mai ingrozita si mai dezgustata de lumea din jur. Ne aflam intr-un proces halucinant, de-o perversitate cu atit mai mare cu cit e mai “soft” mai ascuns, mai “cu bune intentii”!
Nu cred ca exista, in afara tortionarilor si criminalilor, o alta specie mai repugnanta ca individul ce-si ascunde evidentele intentii ticaloase, rele, necrestine, in daratul “bunelor intentii”. Cind observ si aud “oameni” plini de bunavointa si intelegere, cu vocea molcoma de vulpe sau pisica, plini de sfaturi si ginduri “bune”, incep sa ma crispez: parca vad cum le creste par, coarne si gheare! Aceasta specie e din categoria omului urit al dragului meu Dan Puric si fireste ca e atotprezent si atotstapinitor! Dan Puric scria ca acum omul frumos nu mai e la moda, la moda e omul eficient. Da, eficient in a face rau, in a rani, a umili doar din invidie si rautate, doar din meschinarie si complex de inferioritate (vezi tiganul de iliescu si pe multi altii, bineinteles).
Omul urit il uraste din principiu si cu patima si nu pierde nici o ocazie de-a izbi in Omul Frumos. Ura aceasta e mai putin vizibila in timpul nostru decit a fost ea in plin comunism, dar parca e mai adinca prin lipsa torturii fizice, cea care le dadea bestilor satisfactia umilirii fatise, a batjocoririi Omului Frumos in mod absolut.
Nemernicii de azi zimbesc, se dau stiutori, iti dau sfaturi: nu stiu cum sa te faca sa suferi!...
Dispretul pe care-l nutresc pentru ei e mai puternic decit ura, dar nu e ura. E acelasi senzatie pe care orice om normal (unde o mai fi?) il are in prezenta unui sobolan. Fireste ca nu-l urasti, dar nu sti cum sa tipi si unde sa te urci din calea lui. Il doresti afara din casa ta, din viata ta!
E, dragilor, omul s-a transformat intr-un sobolan! El nu mai e doar urit, a devenit scirbos, scabros, infectios, graznic! Unde am putea sa ne retreagem pentru a micsora contactul cu el? Nicaieri! E omniprezent. Multi, din ce in ce mai multi sobolani, oameni mai deloc! Sa-mi spuna careva ce putem face? Sa omorim 90% din populatia fiecarei tari? Nici macar Hitlet n-a reusit sa-i stirpeasca pe evrei si tigani, ba dimpotriva!...