Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

miercuri, 30 decembrie 2009

PEDEAPSA CAPITALA

Azi as vrea sa va spun opinia mea despre pedeapsa capitala.
Pornim de la ideea ca toti suntem OAMENI si va voi da, spre reflectie doua situatii:
1.va sparge un om casa, intra, va ia copilul sau iubita sau mama de git, ii pune pistolul in cap si va zice cu voce de tunet: “da-mi tot ce ai de pret, bijuterii, electronice, bani ca de nu, impusc pe asta!” si va arata cu dispret fiinta voastra draga sugrumata de bratul unui, nu-i asa, om. Tu ii dai tot sperind ca vei salva viata copilului sau mamei tale... Omul nostru le ia, si ca totul sa fie si mai “amuzant”, impusca victima, ride cu hohot de timpit, satisfacut foarte de fapta lui si pleaca. Tu ramii... singur! Foarte singur, doar cu umbra lui Dumnezeu alaturi de tine...
2. un alt om, ca sa se distreze si sa-si arate puterea ia pusca si, plimbindu-se prin padure, vede o caprioara frumoasa, curata si buna. Pune pusca la ochi si trage. Omoara caprioara! O omoara nu de foame, ci pentru placerea de-a fi, nu-i asa, om.
In primul exemplu “omul” ala, de omori un nevinovat, e poate prins si bagat in puscarie, poate, zic. In al doilea caz, “omului” ce ucise un suflet de animal (si n-am zis ca ucise un sarpe sau un crocodil scirbos, am zis o caprioara cu ochii umezi ai inocentei) ii se va ridica o statuie: “cel mai puternic vinator!”
As vrea sa intreb, tu continui sa-l numesti pe criminalul,din primul exemplu, pe bestia aia de distruse viata si sufletul, om? E indeajuns sa ai doar doua miini si doua picioare ca sa te numesti OM? Eu cred ca nu!
Prin urmare, acest om cazu din dreptul de-a fi OM, transformindu-se, el singur, intr-un animal, o bestie. Si, dupa cum vazuram, omul de omoara un animal e numit cu admiratie- vinator!
Iata ca nu suntem cu totii egal OAMENI si ca, prin propria lor dorinta, unii devin fiare. Si le place! Se cred smecheri! Sunt mindri!
Nimeni n-are nici o treaba cu vinatorul care ucide animale, dar devenim foarte umani, deci impresionabili, de bestia, animalul ce fu om, dar isi pierdu aceasta CALITATE ca urmare a actiunilor lui!...
Daca omul ce omoara o caprioara continua, fara probleme, sa fie om, atunci omul care catapeste un animal-om trebuie sa fie considerat- erou!
Acum, daca omul-animal omoara un alt om-animal, dragilor asta-i treaba lor!
In momentul in care omul ucide un nevinovat, devine animal si uciderea acestui animal devine o datorie crestina. De ce? Pentru ca acel om s-a transformat nu numai in animal, ci in demonul insusi si atunci lucrurile stau altfel: tu, crestin, trebuie sa blestemi demonul!
Omul-victima ucis fara mila si fara Dumnezeu sunt martirii poporului roman. OAMENII ucisi la Aiud, Gherla, Sighet, Pitesti si in alte inchisori comuniste. OMUL acesta sunt martirii din Piata Operei din Timisoara, din Bucurestiul lui decembrie 1989, de la Mineriada!
Cine a fost si inca este BESTIA? Va las pe voi sa-mi raspundeti...
PS. Caprioara sunt toate popoarele frumoase si “umilite de istorie,dar inaltate de Dumnezeu” (Dan Puric- “Cine suntem”).