Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

luni, 4 ianuarie 2010

DOMNUL

Citesc in cartea “Despre omul frumos” a lui Dan Puric urmatoarele: “Cristos a fost primul om cu adevarat frumos.” Si ma intreb de ce? De ce El si nu Iuda? Ca in definitiv, Iuda era un tip cultivat, priceput la bani si, in plus plin de intentii bune: chiar a crezut ca-l poate salva pe Cristos – tradindu-L! Ia sa vedem ce a facut el, Iuda: a vorbit in secret (soptitor) cu un “flacau”, unul spalat si respectat in Cetate, cum ca ar fi un lucru pozitiv daca “flacaul” si Cristos ar fi impreuna, ca amindoi sunt, nu-i asa, iudei si amindoi cred in acelasi Dumnezeu. Pentru aceasta fapta Iuda LUA niste bani, doar asa de politete, si chiar crezu sincer ca facu o treaba buna.
Ati citit voi undeva, chiar in biblia descrestinatilor: “Codul lui Da Vinci” sau altundeva cum ca Cristos ar fi soptit cuiva ceva la ureche? Nu! Ati citit in Bilblia crestina altceva: “Tot ce soptiti la ureche, va fi strigat de pe acoperisul caselor.” Mare atentie.
Ati aflat voi cum ca Cristos, inainte de-a-l invia pe Lazar, fratele Martei si al Mariei, le-ar fi spus acestora: “Fetelor, eu il inviu, dar voi sariti cu banu', ca nu-mi pierd timpul asa, degeaba”?
In fata Templului a spus El, Cristos (?): “Ce faceti, ba aci? Ia, daca nu vreti sa va rastorn sandramalele astea, jumatate din cistigul vostru, la baiatu'! Si repede, ca mi-a sarit mustarul!”
Pe pacatoasa o iarta, dar ii spune: “Du-te si nu mai pacatui”, ceea ce inseamna ca recunoste ca e pacatoasa. O numeste corect!
Ce intelegem din toate acestea? Cristos nu are secrete (nu e secretos, soptitor, clevetitor, intrigant), Cristos nu vrea bani (nu e afacerist, boschetar, pragmatic), ba dimpotriva, vindeca orbii, leprosii, etc, invie mortii, iarta pacatele – pe gratis! Cristos numeste corect pe toti: curvei, curva ii zice; pacatoasei, pacatoasa; afaceristilor, tilhari; carturarilor si fariseilor, fatarnici. Si o spune tare, in fata lor (nu e ipocrit, nu e nici macar diplomat).El e Domn!
Vorbeste egal, cu integritate si noblete, fara sa faca diferente de nici un fel!
Va imaginati marea aia de oameni ce se tinea dupa El? Urmarindu-L, auzindu-L (dar nu toti ascultindu-L), implorindu-L? Nicaieri n-am citit ca, ca efect al succesului si gloriei, Cristos s-a semetit, a devenit gonflat si ca urmare nu-i mai ajunge la nas nimeni, nici cu avionul.
Nimic din toate acestea nu veti gasi la Primul OM cu Adevarat Frumos!
Cristos a ramas, in orice situatie, vertical, egal cu sine si cu ceilalti. Cristos este, in ciuda puterii lui extraordinare, absolute, CINSTIT si milos, bun si blind! UN DOMN!
Nimic din ceea ce a facut Cristos nu dovedeste ca ar fi fost un smecher, un scuipa in urechi, un baiat de treaba, un tip ce ar putea avea un pret!
Iata motivul pentru care Cristos e Primul Om cu Desavirsire Frumos si nu Iuda sau un altul!

Acum, sigur ca, noi nu suntem Cristos si pe pamint nu putem sa devenim desavirsiti (ca perfect e si robotul), dar TREBUIE sa incercam si mai ales sa reusim a merge pe poteca aia mai bolovanoasa si mai strimta care singura duce care desavirsire. Altfel, traim noi, dar cam degeaba. Altfel, ne visam si speram noi c-am fi frumosi, dar batem catre Iuda: avem intentii bune, folosite rau; gindim corect (n-am zis cinstit!), dar mergem, alegem gresit!
Sa nu uitam ca alegerile, decizile pe care le facem sau le luam ne dezvaluie caracterul!
Parafrazind un vechi proverb romanesc: spune-mi ce drum in viata ai ales si-ti voi spune cine esti!

PS. De ce a ales Isus Cristos Domnul acest fel de-a fi pe pamint, ca exemplu pentru noi? Pentru ca doar ASTFEL putem deveni desavirsiti si meritam in adevar sa fim fiii lui Dumnezeu! Altminteri...
“Cine nu e cu Mine, e impotriva Mea; si cine nu aduna cu Mine, risipeste” (Luca 11:23)