Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

duminică, 17 ianuarie 2010

ACUM ORI NICIODATA

A exista odata, in Grecia antica, un dramaturg pre numele lui Eschil. Acest Eschil scrise mult, dar ne ramase de la el relativ putin. Printre piesele de teatru se afla si trilogia: “Orestia”. Voi incerca sa nu intru in detalii deoarece v-as nauci si nu acesta este scopul meu.
Agamemnon, regele Argosului pleaca la Razboiul Troian insotit de fiul sau Oreste, dar inainte de-a parasi Argosul, o sacrifica pe Ifigenia, fiica lui, ca jertfa data zeilor. Aceasta crima Clitemnestra, sotia lui Agamemnon si mama a Ifigeniei, n-o poate ierta si uita. Intors de la razboi, Clitemnestra isi ucide sotul, razbunindu-si in felul acesta fiica, pe Ifigenia.
Fiul lor, Oreste, afla despre fapta mamei sale de la Electra, sora lui. Influentat de ea, Oreste ucide la rindu-i mama, pe Clitemnestra.
Furiile, un fel de opinia publica a noastra de acum, il acuza pe Oreste de matricid! Clitemnestra omorise pe sotul ei (adica un om apropiat, dar totusi un strain), in timp ce Oreste ucise propria lui mama, acelasi singe!
In ajutorul lui Oreste vin insa zeita Atena si zeul Apollo si-l absolva de pedeapsa. Decizia Atenei si a lui Apollo (zei noi) se poate explica doar prin doua motive: minimalizarea matriarhatului si, mai ales, pe principiul ca, daca ai luptat pentru patria ta, se va putea iarta orice fapta rea safirsita dupa!
De ce am inceput prin a va spune povesti? Nu ca sa-mi arat eruditia, ci pentru ca, cele ce voi a va marturisi, se sprijina pe ideea: ai sau n-ai dreptul de-ati decima propriul singe?
Hitler este si probabil ca va fi intotdeauna personajul cel mai odios din istoria umanitatii. El, din ordinul lui, au fost omoriti milioane de oameni: evrei, tigani, etc. Fapta lui e incalificabila, fiindca sa iei un copil, un ingeras nevinovat, si sa-l ucizi e un lucru care face ca inima oricarui om sa se stringa doar la auzul unei asemenea cruzimi! A lui nu s-a strins! Sa ucizi femei, batrini, barbati vinovati doar de-a fi evrei e ceva ce eu nu pot sa accept si sa nu-mi pese!
Evreii, fiind un popor inteligent si extrem de oportunist, au povestit, in documentare, filme, carti, chiar si in poze, ce li s-a intimplat. Si bine au facut, indiscutabil!
Problema pe care vreau eu s-o pun e alta: de ce noi, romanii, tacem sau vorbim mai in soapta despre ce ni s-a intimplat NOUA?
Adica de ce Hitler e un ticalos, iar Stalin un tip, ma rog, de trista amintire doar?
Hitler, cu putine exceptii, a omorit oameni straini de propriul lui singe, ma rog, de singe german (ca se pare c-ar fi fost si el o tir evreu, in fine), in timp ce Stalin a incercat si chiar a reusit, in buna masura, sa stirpeasca proprii lui frati, adica aceelasi singe!

Daca eu iau copilasul vecinului si-l tai in bucati, scaunul electric ar fi o pedeapsa mult prea dulce pentru mine!
Dar daca voi pune eu secera si ciocanul pe propriul meu copil sau pe propria-mi mama, cam ce pedeapsa mi s-ar cuveni?
Va cer un exercitiu de imaginatie: daca unul dintre voi ar savirsi o abominabila crima de acest fel, ce ati mai putea zice in apararea voastra? Daca voi veti gasi circumstante atenuante, eu nu!

Carevasazica, faptele lui Nicolski si ale criminaliilor lui sunt dincolo de ratiune, imaginatie, iertare! Ele nu pot fi iertate!!!
A existat procesul de la Nuremberg. N-am auzit de nici un proces al comunistilor si al securistilor in Romania!
Romanul tace, occidentul habar n-are, iar lucrurile nu pot sa mai continue asa!
Unde-s regizorii nostri? Unde-s ziaristii ce se indeletnicesc cu producerea de documentare?
Fac filme de doi bani (pe care niste ignoranti le premiaza) si sunt mindri tare!
Dragilor, in fiece luna (de aproape opt ani de cind sunt eu aci, cel putin) americanul poate vedea, pe diverse canale de televiziune si sub diferse forme, atrocitatiile petrecute impotriva evreilor!
Stiu, imi veti spune ca finantele sunt in mina lor, ca mass-media e dirijata de ei, etc; lucruri adevarate, dar asta nu explica ticalosia noastra!
Regizorilor nostri, desi unii foarte talentati, nu le pasa de ADEVARATA PROBLEMA A POPORULUI ROMAN!
Dragilor, occidentul n-are nici idee de ce s-a intimplat in Romania comunista! Cunostiintele lor incep si se opresc la Ceausescu, or nu numai Ceausescu a fost criminalul. Inaintea lui si chiar dupa el, sta o armata de nemernici!
Unde-s filmele despre crimele fara de precedent comise la Pitesti? Aiud? Gherla? Sighet? Unde? Nici macar in stadiul de proiect!
Unde sunt traducerile cartilor de memorialistica ale celor care au putut, si doar Dumnezeu a vrut si nu intimplator(!), sa scape vii din acel Infern, care a intrecut cu mult insasi imaginatia lui Dante Alighieri?
Unde? Se traduc mizerii de tipul “Codul lui Da Vinci”, sau Sandra Brown, iar ceea ce ar putea pune Romania intr-o alta lumina, cu mult mai buna, mai reala si mai cinstita nici macar nu se citesc!
Popor roman, e timpul sa ne facem, hai sa nu zic vorba grea, reclama pentru a fi vazuti, intelesi, auziti si ascultati!
Adica de ce omorirea si batjocorirea unui evreu sunt mai importante si mai cutremuratoare decit torturarea, umilirea si uciderea unui roman?
Pai, daca toata planeta sta sub semnul lui political correctness, sa fim si noi “oportunisti” si sa ne aruncam si noi in fata DUREREA NOASTRA!
Da, doar ca aceasta durere e doar a poporului roman, populatia are exact alta problema: sa uitam trecutul (ala de-i pune pe ei la stilpul infamiei, pe bunicii sau pe parintii lor)!
Mai bine, ia sa punem noi de-o manea, de un smen, de un furtisag sau de o discutie “inteligenta” intre “analisti politici”!

Pina nu vom reactiona, dragul meu popor roman, la ce s-a petrecut in Romania, bine nu va fi de noi! Nu vreau sa fac pe Cassandra, dar cam asa stau lucrurile, fie ca va plac, fie ca nu!

PS. Exista o pedeapsa divina peste care nu se poate trece chiar de-am merge noi la toate bisericile si manastirile, chiar de-am tine toate posturile si am trai intr-o desavirsita asceza! Trecutul, dragilor, se razbuna!
Si daca politicienii nostri sunt, nici mai mult nici mai putin, decit niste imbecili fara caracter, daca Romania e in cadere libera (ca ea nu se mai afla demult pe marginea prapastiei!), daca “ocupam” al doilea loc in Europa la... prostitutie, daca ne e frica de toate rautatiile (cutremure, inundatii, gripe, saracie, colaps, etc) e ca sa ne trezim o data pentru totdeauna din nepasarea si ticalosia in care vietuim!
Nici o justificare nu poate fi acceptata, iar comentariile contra sunt o insulta la adresa martirilor, sfiintilor nostri, pe care in loc sa-i glorificam, facindu-le dreptate, ii batjocorim din nou prin indiferenta si “dreptul la opinie”ale unor natarai!