Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

marți, 30 august 2011

Stapinii propriei noastre vieti

Romanului ii lipseste increderea in sine. Sigur, o cauza ar fi si cei 600 de ani petrecuti sub turci, iar alti mai bine de 60 de ani sub rusi... etc. Romanul se teme, ii e frica, priveste in jos, injura printre dintii sau da in cap nevinovatului. Considera compromisul ca pe ceva pozitiv, isi vinde pe nimic sufletul diavolului si pe urma se plinge de soarta cea nemiloasa cu el, el atit de bun si blind cu inima si atit de nevolnic tot cu ea!!!

Eu sunt romanca, m-am nascut si am crescut in comunism si totusi nimic din toate acestea nu-mi strabat fiinta!!! Nu-mi amintesc sa fii privit in jos vreodata in viata mea, nu mi-am vindut sufletul nimanui si niciodata nu m-am plins ca destinul ar avea ceva cu mine!!! Am avut si noroc, e drept, dar cred ca am si chemat, prin felul meu, norocul!!!

Romanul nu mai are mentalitate de invingator!!! Unul dintre motivele pentru care imi este atit de apropiat Traian Basescu, presedintele Romaniei, singurul adevarat presedinte al Romanie, este exact pentru ca, probabil datorita meseriei, capitan de nava, probabil scolii absolvite, in marina, el are acea mentalitate de invingator, ca si bunicul meu, fost ofiter in armata regala si nu vede nici un motiv de-a pleca privirea, capul!!!

Mai stiu citiva oameni din generatia mea sau prin preajma care nu inteleg sa traiasca decit vertical, putini e adevarat!!! “Daca ne vor permite”, “daca om putea”, daca nu o fi cu risc”, daca, daca, daca...Cine credeti voi ca va permite ceva? Ce credeti voi ca puteti face, daca va declarati de la inceput ca invinsi? Ce credeti voi ca se poate obtine fara risc? Ce credeti ca puteti avea fara sacrificiu??? Nimic, dragilor!!!

Daca veti astepta ca sa vi se permita...veti astepta muuuult si bine!! Daca porniti la batalie cu coada intre picioare...veti iesi cu picioarele inainte!!! Mai demult scriam ca insemnele invingatorului sunt Crucea si Sabia!!! Cu Dumnezeu inainte si cu sabia vitejeste si cu hotarire ridicata, asa se cucereste destinul, asta se obtine victoria, asa si doar asa se traieste crestineste!!! Compromisul, dragilor, e calea prin care ne indreptam spre neant, spre ingenunchere, spre esec total!!!

Nu capul plecat e cheia unui viitor demn, ci dimpotriva fruntea inaltata, mintea treaza si inima viteaza!!! Metalitatea de invingatori i-a ajutat pe anglo-saxoni sa fie, dintotdeauna, stapinii lumii!!! Nu propun sa fim stapinii lumii, ca ne-ar fi si greu, dar macar stapinii propriei noastre vieti si ai tari ar cam fi timpul sa devenim!!!