Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

De vorba pe Facebook

Eu cred ca greseala primordiala, de care, incredibil, sufera si USA e ca, in cazul lor, neavind trecut, au inceput sa "construiasca" totul direct pe pamintul reavan, adica fara baza, fundament si atunci cladirea poate fi superba, dar e subreda, ma refer spiritual si cultural, pe noi, rupind-o cu trecutul, ne paste acelasi pericol: se incearca a se incepe un soi de dezvoltare fara baza, ba chiar mai rau, incepem sa ”construim" incepind cu etajul al treilea...Constructia asta nu numai ca nu va punea rezista, dar ma tem ca nici n-ar putea exista decit in fantezia sau imaginatia noastra.

Fara trecut, si ma refer la adevaratul trecut, nu la trecutul comunist, pervers si ticalos, ci la adevaratele noastre radacini: "inapoi la Musatini!!!", vom merge aiurea, dupa ureche,
cu speranta ca se poate invata din mers, catre ceva care va ramine doar in stadiul de proiect! Fara o fundatie puternica nu vom putea avea viitor, ci doar un perpetuu prezent... imaginar!...

(aci prietenul meu de pe facebook avu comentariul lui, pe care vi-l puteti inchipui, din raspunsurile mele).

N-am spus nici un moment ca poporul asta american e inapoiat, nu are cultura si spiritualitatea la acelasi nivel cu nivelul de trai, asta indiscutabil. Este poate singura societate care demonstreaza ca: “civilizatia poate functiona si fara cultura", O.Paler. Si e adevarat. De aci si pina a-l numi inapoiat e totusi o cale...

America dragule, nu prea are bugetari, fiindca ea este o tara eminamente capitalista, oricit ar incerca el Obama s-o transforme in socialista! Da, politia si teachers sunt bugetari, dar nu la nivel macro, ci sunt platiti la nivel de county, ceea ce e putin altfel. Intr-un county mai bogat, adica cu baieti care au salariul mai mare, scoala cu pricina e mai buna, mai dotata si teachers sunt mai de doamne ajuta, unde saracia e mai la vedere...scoala se simte si ea.

America, domnul meu, nu are idee ce inseamna comunismul si ce transformari ucigatoare poate produce mizeria asta la nivel macro si individual. America are trecutul la nivel de album de familie, ala nu-i trecut! Cind baietii din Europa au ajun aci, au vrut s-o cam rupa cu Europa si si-au facut ei un alt fel de viata. Eu nu condamn sistemul lor, ci doar le vad si bubele...atita tot. Cu politia lucrurile sta la fel ca si cu invatatori, adica vorbim de county.

Cit priveste salarile bugetarilor, dragule, sunt mici sau nu-s atit de mari pe cit se crede, taxele sunt insa mari, mai mari decit ar merita si decit ar crede multi. Nu vorbim de milionari, ci de omul de rind.

America e o societate in care fenomenul infractional e la nivel de gainarii, astia nu au mafie post comunista, iar politicienii lor or fura, daca vrei, dar nu in felul si la amploarea "politicienilor" nostri!!!

Sistemul de votare e insa cel mai bun si pe el ar trebui romanul sa-l urmeze: voteaza tot norodul, dar consiliul elector hotaraste cu cine merge statul respectiv!!!! Adica e un soi de elita care ia decizia, nu tot narodul are efectiv "puterea", ca ei sunt Repubilca!!!

Cit despre emigrare. Dragule, trebuie sa afli ca sunt o serie de americani care emigreaza iar multi doresc s-o faca. Sunt americani care au decis sa emigreze, adica sa se mute, ca numa noi emigram, astia traiesc unde cred ca le e mai bine, in Bulgaria. Vorbesc serios.

Cit eu ziceam sa ne intoarcem la radacina noastra fireasca, ma refeream la monarhie, ca ea e adevarata noastra radacina. Stiu, capul romanilor e plin de sloganele comuniste, iar mintea lor e incetosata de nestiinta sau/si de reacredinta, dar ADEVARATA SALVARE A ROMANIEI E MONARHIA!

Ca vreti sau nu sa acceptati adevarul, asta nu mai e problema mea! Vreti sa va ridicati in picioare din genunchi si sa va construiti casa pe temelie solita, bine, daca nu, veti ramine in genunchi si din genunchi direct pe burta!
Eu as vrea ca tara mea sa devina o tara civilizata, dar daca voi priviti mereu in directie gresita si alegeti prost tot mereu...asta e!!! Dupa fapta si rasplata!