Despre mine

Fotografia mea
"CIVILIZATIA A MERS INAINTE PRIN ELITE!" “De smecheri si canalii distantarea se realizeaza prin nepasare si refuzul de a-i intilni pe terenul lor.”N. Steinhardt

sâmbătă, 10 iulie 2010

LABIRINTUL

Am citit cu o zi in urma articolul unui prieten despre individul acela cu ochiii albi, Crin Antonescu sau cum s-o numi lepadatura aceea. Prietenul meu denunta public lepadatura cum c-ar fi fost securist, turnator. Fara indoiala ca o fi fost!

Intrebarea care se impune este insa alta: avem un singur trepadus de asta de se vrea “om politic”, care sa fi fost altceva decit securist, turnator, lepra? Nu cred! Sunt ferm convinsa ca, daca s-ar face o “deschidere de dosare” reala, cinstita si impartiala, nu s-ar gasi nici macar un singur maimutoi”politic” care sa nu fi fost o jigodie de om pe vremea aluia si mai apoi!

Problema Romaniei, in opinia mea, este exact aceasta: nu poti afla un singur individ intransigent si vertical, cinstit si de buna credinta in peisajul sau in fauna politica romaneasca! Toti sunt vinduti sau murdari, intr-un fel sau altul.

Ceea ce s-a incercat sa se faca cu “Fenomenul Pitesti” s-a realizat: nu mai sunt victime, pe toti i-au transformat in calai, adica in vinovati!
Flacaii au reusit sa arunce in piscina plina de fecale si diaree pe absolut orisicine!

Si aceasta este cea mai grea problema pe care Romania o are si poate o va avea pentru mult timp. Si aceasta-i cauza pentru care Romania nu este capabila de a se ridica din genunchi in picioare si din pozitia verticala sa fie in stare sa inalte barbia, nu in sensul de mindrie trufasa, ci din respect pentru propria-i valoare, valoare reala!

Romanul este blocat in acest labirint ticalos. Pentru a iesi din labirint trebuie pur si simplu sa sparga zidurile, unul dupa altul, pina vor fi capabili, in sfirsit, sa vada marea...
Gasirea iesirii, umblind nauc pe potecile labirintului comunist, nu-l va duce nicaieri, fiindca labirintul acesta n-are iesire: o data intrat, te invirti ca oaia prin el si singura iesire este in fapt “iesirea” prin care ai intrat...

Nu se va putea pasi afara niciodata din acest cosmar, daca nu se vor darima pentru totdeauna zidurile!

Criza, foamea, inundatiile, prostitutia la toate nivelurile si sub toate formele, securistii nu-s decit obstacolele care-l opresc pe roman de-a sparge labirintul-cerc si de-a zari marea!

Acum este adevarat ca, orice om, dar absolut orice individ pe aceasta planeta, are un pret. Omului cinstit (care are si el un pret si el stie asta!) nu-i ramine decit un singur lucru de facut: sa-si puna un pret atit de mare, incit sa nu poata fi cumparat de nimeni!

As vrea sa-l vad si eu pe acel OM!!